La II Trobada de Boixets de Castelló és consolida

En el matí del passat diumenge, 26 de febrer va tindre lloc, amb gran èxit de participació, la segona edició de la Trobada de Boixets, organitzada per la Falla Sant Rafel.


La cita va reunir a unes 85 artesanes que van realitzar i van exposar les seues labors en la cambra agrària preparada per a l'ocasió. El programa de la trobada va començar a les 10 hores, amb la recepció de participants, desprès va ser inaugurada per les Falleres Majors del Poble i les Falleres Major de la Falla Sant Rafel.



També van contar en la presencia de les Falles Majors de la Falla País Valencià i la regidora de Benestar Social Mati Sanchis i l'Alcalde Salvador Alvarez. La Trobada va concloure entorn a les 15 hores en un dinar de germanor dels participants, durant l'activitat es van repartir un esmorzar entre les boixeteres, se'ls va oferir un detall per la seua participació, i en el transcurs de la jornada es van sortejar i entregar premits.


Durant tota la jornada les boixeteres van mostrar els seus treballs al nombrós públic que va acudir a la cambra per admirar la dificultat de l'art del boixet amb què poden confeccionar-se des de palmitos, puntilles, jocs de llençols, mocadors però també polseres, collarets, i fins a flors.


Con vegeu aquest acte ja va consolidant-se dins de les Festes Josefines de Castelló, que demostra l'important afició per esta labor que existeix no sols en el nostre poble, sinó en la resta dels municipis de la ribera, acudint a la cita grups procedents de Gandia, La Pobla Llarga, Alfarrasí, Senyera i Castelló.


EL públic assistent van recórrer les distintes taules i es van interessar pels treballs artesanals que realitzaven les boixeteres i destacar l'exposició de treballs que cridaren l'atenció per la seua laboriositat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada